Länge sedan sist..

Hej!

Det var väldigt länge sedan jag postade något inlägg här. Mycket har hänt.. 

Jag blev sjukskriven för stressymptom i Oktober i fjol och det har inte varit en dans med rosor att komma på fötter igen.

Jag vaknade upp en natt i September, klockan var inte mycket mer än 3 men jag var så trött men kunde inte somna om. Jag blev rädd eftersom jag fått ont i revbenen, nacke, huvudvärk, armar och ben jag kände även illamående samt att jag sov otroligt dåligt. Dagen/månaden innan hade jag “bara” haft ont i huvudet och sovit dåligt, så dåligt att det var mer vanligt att jag drömde om inbrottstjuvar och vaknade vid 3-4 utan att kunna somna om. 

Jag fick en bra läkare på företagshälsovården som egentligen ville sjukskriva mig direkt men envis som man är så hade jag “ett ansvar”, 

Jag kan inte bli sjukskriven vem skulle ta hand om mina projekt på jobbet.

Dock kände jag var dag egentligen att jag inte hade den orken som behövdes. Gå till skrivaren två rum bort blev jobbigt, frekvensen och längden på stegen gick verkligen inte att öka och hastigheten liknade nog mer myrsteg än min normala gånghastighet! 

Jag blev allt mer ljud/ljuskänslig och efter en månad så satt jag med pelterkåpor på och med stängd dörr.. Jag hade ändå inte tillräckligt tyst för att kunna läsa sidorna utan att behöva läsa om minst 5-6 gånger.. Jag tappade minnet och kunde aldrig ha något ihivudetlängre än ett par minuter sedan var det borta.

När nu sjukskrivningen var oundviklig och när läkaren sa

du blir sjukskriven en månad MEN jag tror inte att det räcker för detta kommer ta tid.

Jag kände bara va en månad är ju sjuktlänge jag kommer ju ha fått tillbaka all fart och allt annat.

Jag fick också en kommentar av en arbetskollega..

Gå hem och skapa kort.

Väl hemma fanns inte orken och efter en vecka tänkte jag att jagmåste iaf testa.. efter fem min och ha stämplat upp några stämpelmotiv så fick jag kramp. Armar och ben krampade och de skakade som trumpinnar trots att jag satt ner och det var inget ansträngande egentligen, kroppen sa bara ifrån. 

Successivt blev jag bättre men inte de första 4 månaderna.. på slutet av denna period så klarade jag inte ens gå en promenad i snigelfart längre än 1km utan att armarna skulle krampa. Det värst var nog ändå att värken höll i sig i flera dagar. Så ont så att när du sitter och har denna kramp så rinner tårarna. Jag är ändå en med rätt hög smärttröskel men detta var nog en av de värre smärtorna jag varit med om och då har jag fött två barn med endast lustgas. 

Tänk dig två dagar med smärta som du inte klarar av. Detta för att du försökt skynda dig i fem min dagen innan, eller gick en för långpromenad på några meter extra.

Jag vet att det är svårt för andra att förstå hur det är jag hade väldigt svårt att förstå själv, men jagbrukar förklara för dem som vill lyssna tänk dig att du är trött, trötthet finns i flera varianter den vanligaste där du blir pigg av att göra saker MEN sedan har vi denna där Om du gör något bara dras du längre ner och blir ännu tröttare det är där jag var. 

När nu jag fick lite mer ork så blev det automatiskt att jag skapade enklare kort endast för att se att jag orkade slutföra saker också! 


Ett så simpelt kort som detta tog fortfarande flera dagar att göra. Och jag har inte kommit tillbaka till de tidigare Jojo-korten.

Men nu efter 6 månader så har jag fått tillbaka mycket ork men inte all, koncentrationen är ännu inte den bästa men jag orkar göra ett kort om än det inte är ett riktigt Jojo-kort så nära.


Just nu firar Facebook-gruppen Scrapadise 4000 st medlemmar. Och flera olika tävlingar. Ett kort är att skapa monokromiskt. Jag har aldrig gjort det tidigare men har gjort ett försök!


Dessutom första gången jag testar rymden som tema!


Jag hoppas ni gillar den! 

Materiallista:

Cardstock vitt (MoaPyssel har super snygg struktur enligt mig till bra pris)

Foam ark från eBay

Stämpeldynor:

Distress ink pads, black soot, milled lavender, dusty concord och wilted violet

Versa color, 17 violet

Dies:

Ram från eBay 

Text “Congratulations” från eBay 

Fyrkantig 

Snurrblomma

Utsmyckning:

Veteax( från MoaPyssel)

Olika typer av blommor 

Egen tillverkade blommor

Enamel dots från eBay

Nuovo glitterpenna från pysselskafferiet

Vit sytråd från Ikea

Vatten

Vit penna

Halvpärlor

Verktyg:

Stansmaskin

Lim

Limpenna från nuovo

Ek success stansar två storlekar av retro flower

Fiskars lilla fler bladiga blomma

Sminkkuddar

Kram och ta hand om er och lyssna på kroppen!❤️

2 Replies to “Länge sedan sist..”

  1. Hej. Jag vet precis hur det känns. Vart sjukskriven över året nu. Helt i 7 månader och nu är jag uppe på 50% som pågått i 7 månader. Pyssel har varit min energi hämtning. Ibland har jag inte ens orkat det men oftast försöker jag för det får en att tänka på annat.

    Vad fint ditt kort är. Fantastiskt vackert! Kämpa på. Kram från mig

    Liked by 1 person

    1. Hej Annika! Ja jag försöker också skapa även om det bara varit i korta stunder! Tack för att du gillar kortet och dina snälla stöttande ord! Kram och ta hand om dig också!

      Like

Leave a comment