Baka med surdeg

Enkelt surdegsbröd
Enkelt surdegsbröd

6,5 dl vatten
1 kg mjöl
30 g flingsalt
En höft aktiv surdegsgrund

Blanda ihop ingredienserna (behöver inte blandas jätte slät)
Lät den vila ca 10 h i kylskåp därefter ca 3 h i rumstemperatur.
Lägg ut degen på ett mjölat bord och vik ihop degen några gånger.
Lägg en handuk i en valfri jäsform(jag använde locket på en lergryta).
Lägg i degen och låt jäsa ca 3-4 h.
Sätt ugnen på 250 grader sätt in plåten du vill grädda den på i några minuter så att den är riktigt varm när du vänder över degen.

Grädda i nedre delen av ugneni 5 minuter på 250 grader sänk därefter till 200 grader och grädda ytterligare ca 45 minuter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s